Bygning 225, Bioengineering, DTU Lyngby

Bygning 225, Bioengineering, DTU Lyngby


Projekt
Bygning 225, Bioengineering, DTU Lyngby

Bygherre
Danmarks Tekniske Universitet

Areal
2000 m2 nybyggeri, 2500 m2 renovering

Status
Udført 2017

Arkitekt
MIKKELSEN ARKITEKTER A/S, LINK Arkitektur

Landskab
Schul Landskabsarkitekter

Ingeniør
MOE Rådgivende Ingeniører

Fotograf
Hampus Berndtson


Bygning 225 Bioengineering er et forskningsbyggeri. Bygningen er koblet til de eksisterende bygninger 224 og 223 og indeholder kontorer, laboratorier, forsknings- og undervisningsfaciliteter. Bygningen danner forbindelsesled mellem eksisterende Bygning 223 og 224. Bygning 224 er ombygget og energirenoveret i forbindelse med nybyggeriet.

Institut for Bioteknologi og Biomedicin på Danmarks Tekniske Universitet er et biovidenskabeligt institut, der arbejder multidisciplinært og udforsker grænsefladen mellem biologisk, kemisk og fysisk videnskab. Forskningsaktiviteterne dækker nøgleområder som sygdom og sundhed, biobrændstoffer, fødevarebioteknologi og udvikling af nye lægemidler. Forskningen er baseret på brug af teoretiske, IT-baserede og eksperimentelle metoder.

Mikkelsen Arkitekter har i projektteam med LINK Arkitektur stået for opførelsen af Bygning 225 Bioengineering samt renovering og ombygning af Bygning 224 og 223. Mikkelsen Arkitekter har varetaget brugermøder, dispositions- og projektforslag, hovedprojekt og udbud samt projektopfølgning og fagtilsyn i forbindelse med Bygning 225.

DTU Bioengineering er placeret i den nordlige del af 2. kvadrant i forbindelse med Søltoft Plads og indgår i den sammenhængende kæde af forskellige pladser og stier, der knytter de mange nye bygninger inden for det biovidenskabelige forskning- og undervisningsdiscipliner sammen.

Med Bygning 225 har fokus været på at skabe åbenhed og plads til interaktion, den åbne trappe og glasfacade skaber sammenhæng og dialog med den omliggende campus. Bygningens rumlige og funktionelle sammenhænge skaber et naturligt flow mellem laboratorier, møderum, stillezoner, flexzoner og sociale zoner.

Bygning 224 er ombygget og nyindrettet med nye GMO laboratoriefaciliteter til forskning og undervisning. Laboratorierne omfatter laboratorier med høj renhedsklasse (ISO 6), GMO-klassifikation samt krav til indeslutning (BSL2). Forud for ombygningen er miljøsanerings- og nedrivningsarbejder udført. Energirenoveringen af Bygning 224 gøres til standardtiltag for fremtidig renovering på DTU’s eksisterende bygningsmasse.

Designet af Bygning 225 afspejler DTU’s ønske om at skabe transparens mellem forskernes arbejde, og verden udenfor. Huset sikrer med sin arkitektur optimale forhold for forskning, innovation og vidensdeling inden for instituttet og er samtidig med til at synliggørelse aktiviteterne for borgere såvel som interne og eksterne samarbejdspartnere.

Bygningens rumlige og funktionelle sammenhænge skaber et naturligt flow for personale, forskere og studerende, mellem laboratorier, undervisningsrum, kontorer, møderum, stillezoner, flexzoner og sociale zoner. Ved at isolere og kategorisere rum med særlige tekniske krav til renhed eller sikkerhed er der opnået en større åbenhed og frihed i forbindelse med eventuelle fremtidige ændringer.

Læs om projektet på DTU´s hjemmeside

 

Lignende projekter

Previous
Previous

Designskolen Kolding, transformation

Next
Next

Damesalen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet